Minimale eisen octrooiaanvraag


Als je een octrooiaanvraag doet, dan moet deze voldoen aan verschillende wettelijke vereisten om voor een verlenging in aanmerking te komen. Deze minimale eisen hebben betrekking op de duidelijkheid van de octrooiaanvraag. De octrooiaanvraag moet altijd compleet zijn, is dit niet het geval dan zal de aanvraag niet in behandeling worden genomen. Hieronder heb ik in een korte lijst samen gevat waar een octrooiaanvraag aan moet voldoen.

–          Een korte en krachtige omschrijving van de uitvinding.

–          Tekening waar hij zijn vinding illustreert.

–          Een ‘claim-list’, waar in wordt verteld wat de uitvinder precies wilt beschermen met zijn patent.

–          Regio waar je dit patent wilt doorvoeren.

Als u aan al deze eisen heeft voldaan dan kunt u de octrooiaanvraag indienen en dan zal deze in behandeling worden genomen. Uiteraard is het aan het patentbureau of de aanvraag wordt doorgevoerd of niet.

Sinds 1 juni 2006 is het ook mogelijk om je octrooiaanvraag online te doen, echter gelden hier nog steeds dezelfde minimale vereisten voor. Dit is echter een stuk sneller dan het gebruikelijke documenten inleverproces. Dit omdat alles digitaal te verzenden is en omdat het daarom niet meer van document naar een digitaal bestand verwerkt hoeft te worden, dit bespaard tijd.

Wat feitjes in de vorm van een infographic:

Patents_Infographic_8-thumb-620x1575-187796