Merknaam registratie en merkenregister

Merknaam registratie

Het kiezen van een geschikt merkenbureau is van groot belang voor het vastleggen van uw merk en/of idee.  Hieronder proberen wij u een helder beeld te geven van de voor- en na- delen van het registeren van een merk en het kiezen van een juist merkenbureau.

Wanneer u een merkenbureau wil betrekken bij het deponeren van uw merk, slagzin, logo en/of product ontwerp dan doet u er goed aan om een juist merkenbureau in te schakelen.  Want het merkenrecht is een gebied wat steeds wijzigt en merkenbureaus die zijn van al deze wijzigingen op de hoogte.

Zodra u een merk heeft vastgelegd en een ander partij met uw idee vandoor wilt gaan zal er een gerechtelijke procedure gestart worden. Het geregeld hebben van alle zaken is dan ook van cruciaal belang.  U als (toekomstig) rechthebbende van het intellectuele eigendom moet dan goed weten wat het merkenrecht exact betekend en wat van belang is voor uw merk.

Het merkenrecht is namelijk net zo sterk als de portfolio en/of producten van een bedrijf. Als kenniscentrum willen wij u van alle belangrijke informatie voorzien betreffende het kiezen van een merkenbureau.

Merkenregister

Zodra u een merk, logo, product ontwerp en / of slagzin heeft gedeponeerd bij een van de vele merkenbureaus dan word deze gelijk in het merkenregister opgeslagen en bijgehouden. Het komt vaak voor dat de auteursrechten, intellectuele eigendommen van eigenaar veranderen. Deze wijziging kunt u dan in het merkenregister doorvoeren. Dit gaat doormiddel van een schriftelijk verzoek van de gemachtigde. Dit kan per post of per fax. Het is niet mogelijk om dit digitaal in te dienen, in deze zin is het nog een verouderd systeem dat van toepassing is.

U kunt ook gratis het volledige merkenregister bekijken en zien of er al een merk is gedeponeerd dat u op de markt wilt brengen. Hiermee verricht u als het ware een onderzoek uit, dit kunt u echter ook uitbesteden. Vaak word dit gratis aangeboden door het merkenregister en tussen handelaren. Dit is als een aanvullende dienst door het merkenregister bureau, dit is vaak erg prettig tijdens de oriënterende fase. Zodra u een besluit maakt om een merk te deponeren dan is het aan te raden om het onderzoek van de uniekheid door zo een bureau te laten doen. U kunt als onderhandeling vragen of zij dit gratis doen (indien dit niet het geval is).

Het desbetreffende bureau zal dan ook een intensief onderzoek verrichten en op basis daarvan een advies uitbrengen. Dit is besparend richting de kosten en krijgt u een realistisch beeld van de uniekheid van wat u wilt deponeren. Op deze website vindt u meer informatie over het merkenregister voor zowel Benelux als Europa. Wij dienen als een kenniscentrum voor alle informatie over merkenregistratie, merkenregisters en registratie bureaus.

Meer weten?

Wij kunnen u uitgebreid adviseren.