Handelsnaamonderzoek

Zodra u de markt opgaat met uw product is het verstandig om vooraf een handelsnaamonderzoek te (laten) verrichten. U kunt dan achterhalen of er in het verleden geen soortgelijke zo niet gelijke aanvragen gedeponeerd zijn. Hiermee kunt u een hoop negatieve energie besparen en een goed begin maken met uw merk. Het komt namelijk met regelmaat voor dat een product op de markt wordt gebracht en deze vervolgens vanwege de inbreuk van een bestaand merk volledig vernietigd moet worden. U doet er dan ook goed aan om een onderzoek te laten verrichten.

Hiermee krijgt u een helder overzicht met alle ingeschreven merken en mogelijkheden die eventueel bezwaar kunnen leveren richting uw patent aanvraag. Er wordt dan gekeken naar een groot aantal punten waaronder een gelijkenis, motief, naam en identiek onderzoek. Veel merkenbureaus doen dit veelal tegen zeer scherpe en schappelijke tarieven.

De resultaten worden intensief geanalyseerd enĀ naderhandĀ krijgt u een uitgebreid advies over het beschikbaarheid van uw patent aanvraag. Zoals beschreven zijn er verschillende onderzoeksmogelijkheden aanwezig, echter zijn deze vaak per geval specifiek en hangt alles van de situatie af.