Deponeren bij het merkenregister

Uw merk deponeren bij het merkenregister.

We kennen allemaal wel het logo van Apple of Nike. Deze bedrijven hechten een enorme waarde als het op merkenherkenning aankomt. Mensen associëren deze producten met verschillende kernwaardes, emoties en zelfs sociale interacties. Omdat deze merken gedeponeerd zijn in het merkenregister is het voor andere bedrijven niet mogelijk om de naam of beeld van een van deze merken te gebruiken. U wilt ook niet vele uren aan arbeid in het opbouwen van een merk, logo, slagzin of zelfs productontwerp steken en dan een ander met uw plan vandoor zien gaan.

Daarom is het goed om uw merk vroegtijdig bij een merkenbureau te deponeren. Hiermee is uw merk voor ruim 10 jaar beschermd en kunt u deze eenvoudig weer verlengen. Wanneer u in Nederland actief bent is het verstandig om uw merk bij het Benelux Merkenbureau te deponeren. Hiermee bent u namelijk beschermd in zowel Nederland, België als Luxemburg. Indien u ambitieuze plannen heeft en in meerdere Europese landen actief wilt zijn, kunt u kiezen voor een Europees merkenregistratie. U bent dan met uw merk in alle EU landen beschermd. En kunt u bij inbreuk van uw eigendom direct juridische stappen ondernemen. Ondertussen zijn er 32 landen die het merkenrecht overeenkomst hebben ondertekend.

U dient zich echter zich wel te realiseren dat een merkenregister vele wetten heeft en dat deze onderhevig zijn aan veranderingen. U kunt hiervoor dan ook het beste een professioneel merkenbureau inschakelen.